Bilimsel çalışmalarla uğraşan ve özgün buluşlara imza atarak dünya hayatını kolaylaştıran kişilere bilim adamı denir. İslam tarihinde ve Osmanlı tarihinde Müslüman bilim adamları bulunmaktadır. Bunların bazıları biliniyor ama bazıları maalesef tarih kitaplarında pek fazla yer almıyor. Avrupa’da Orta Çağ’ın Karanlık Çağ olarak geçerken, İslam coğrafyası ise o dönemler Altın Çağını …
Devamını oku »Osman Gazi ve Kısaca Hayatı
600 yıl boyunca üç kıta da hüküm sürmüş olan ve İslam dünyasının sancaktarlığını yapan Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Gazi kimdir? Osman Gazi hayatı kısaca yazımızda anlatılmıştır. Ertuğrul Gazi’nin en küçük oğlu olan Osman, kabiliyetli, güçlü ve savaşçı biri olmasından dolayı babasının vefatından sonra tüm beylikler tarafından ittifakla Kayı Bey’i seçilmiştir. …
Devamını oku »Görülesi Bir Emanet; Hırka-i Şerif
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav) duyulan sevgi ve saygı neticesinde, O’nun emanetlerine sahip çıkmak, onları korumak bizim ecdadımıza nasip olmuştur. Peygamberimizin (sav) eşyaları, hatıraları büyük bir özenle korunmuşlardır. Bu eşyalara Mukaddes emanetler veya kutsal emanetler denmiş ve bunlardan bir tanesi de Hırka-i Şerif. Peki Hırka i Şerif ne demek, nerede ve nasıl korunuyor. Hırka-i Şerif kısaca, Hz. Peygamber’in giymiş olduğu …
Devamını oku »İslamiyette Öğretmenlik ve Eğitimin Önemi
Bismillahirrahmanirrahim “Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı “alak” dan yarattı. Oku! Senin Rabbin en cömert olandır. O, kalemle yazmayı öğretendir, insana bilmediğini öğretendir.” (Alak ;1-5) Bu ayetlerle geldi Sevgili Peygamberimiz’e ilk nebilik görevi. Peygamberlerin öğretmenlik görevi; Yüce Rabbimiz insanoğluna akıl, fikir, düşünme, öğrenme kabiliyetlerini verdi. Öğrensin, idrak etsin istedi kendisini, yüceliğini, yarattıklarını, emirlerini, yasaklarını… …
Devamını oku »