Hz. İdris (as) Kur’an’da adı geçen peygamberlerden ikincisidir. Hz. Adem’den sonra adı geçmektedir, fakat Hz. Adem’den sonra Hz. Şit peygamber olmuş, daha sonra da Hz. İdris peygamber olmuştur. Hz İdris’in hayatı kısaca yazımızda özetlenmiştir. Peygamberliği O zamanlar toplum, Hz. Şit’in (as) gösterdiği yoldan ayrılmış, kulluk vazifelerini terketmişlerdi. Her türlü kötülüğü …
Devamını oku »Peygamberimiz’in (sav) Özellikleri
Hz. Muhammed (sav) Efendimiz, tüm insanlar için gönderilmiş bir peygamber olarak örnek davranışları ve öğütleriyle rehber olunması gereken bir önderdir. Peygamberimizin özellikleri ve ahlakı hepimize yol göstererek, dünyada ve ahirette bizleri huzura kavuşturacaktır. Peygamberimiz’in (sav) yaşadığı gibi yaşamak, yaptığı şeyleri yapmak, uzak durduklarından uzak durmak için O’nun bazı özelliklerini yazmaya …
Devamını oku »Sahabe Nedir ve Kimlere Sahabe Denir?
İslam tarihinde özellikle Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) döneminde yani asrı saadette çok karşılaştığımız bir terimdir “sahabe”, “sahabi”, “ashab” veya “Eshab-ı kirâm”. Peki sahabe nedir, kimlere sahabe denir, Peygamber Efendimiz’i gören herkes sahabe midir? Sahabi, Hz. Muhammed‘i (s.a.v.) peygamberliği sırasında görmüş olan, O’nunla konuşup görüşen, O’na iman edip müslüman olan ve yine …
Devamını oku »Hz. Muhammed’in (S.a.v.) Ahlakı
O’nun ahlakı, Kuran ahlakıydı. O, güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilmişti. Hud Suresi’nin 112. ayetinde “Emrolunduğu gibi dosdoğru ol! ” ayetinin emrine uygun olarak yaşamaya çalışmış ve ümmetine örnek olmuştur. Hz. Muhammed’in ahlakı bizim için örnek olması gereken en temel davranışlardır. Hz. Muhammed’in (s.a.v) ahlaki özellikleri; O Adildi: Herkes için adaleti hükmederdi. Akraba, zengin, arkadaş …
Devamını oku »